top of page

PORTFOLIO

TORONTO BUNGALOW

Toronto, ON

The clients sought out my help to develop a vision for the entire home remodel.

 

This project is a completely blank slate, and every detail - from smaller door hardware to wall colours, lighting and furnishings - needs to be carefully planned. The goal is to maximize the space and create a modern, minimalist and inviting interior curated with eco-friendly and sustainable materials and furnishing and infused with biophilic patterns.

 

I am excited about the journey of transforming wall studs into a home.

 

ORIA INTERIORS_Toronto Bungalow_Bathroom.png
Toronto Bungalow

LUPINE FIELD MASTER SUITE

Montreal, QC

The clients were looking to create a more functional space that blends their existing vintage furniture and art with new elements. In addition, they wanted to incorporate biophilic patterns and sustainable solutions into their master suite. 

 

My vision for the space was to develop an inviting, soothing yet cheerful atmosphere that is authentic to the clients’ artistic souls. Natural materials, biomorphic shapes and plants brought this space to life. The colour palette of this project was inspired by and built around the clients’ beautiful quilt designed and made by professional fibre artist Kathleen Bissett.

Most of the recommended furnishing, accessories and the building materials (such as wood, stains and glues) came from sustainable sources. Each detail aims to evoke positive biological, emotional and mental responses and develop a toxin-free, healthier, eco-friendly and more sustainable environment. 

The project's scope: design concept, product recommendations and project implementation guidance.

Bedroom with a king size bed. Dark blue wall and wall panelling behind the bed. Colorful framed prints above the bed. Bed covered with white decorative pillows and quilt in colors of pink, blue and purple. Woden nightstand on each side of the bed. One plant on the right side nightstand; one plant hanging from the ceiling on the left side of the bed.
Lupine Field BR

PALM TREE 
HOME OFFICE

Miami, FL

The client came to me with a desire to transform a storage room into a productive home office. They sought to find the best layout solution for this narrow space with a vaulted ceiling. 

 

My goal for this space was to leverage everything the large, backyard-facing window could offer. As natural light and view of rich vegetation positively impact mental attentiveness and cognitive performance, there was no doubt that the area in front of the window is the perfect place to accommodate the large, custom-sized desk. The reading nook in the corner, surrounded by plenty of wood materials, is designed to create a more intimate and relaxing atmosphere. The warm wood tones are meant to soften and warm up the cool northern light, while the soft blues bring in the coastal vibe of the location.   

The project's scope: design concept, product recommendations and project implementation guidance.

Palm Tree Home Office | Viktoria Gilanyi Design
Palm Tree HO